Slunečnice v polevě s jogurtovou příchutí

1 hodnocení
 
 

Hmotnost: 250g

44 Kč
Kategorie Dražované plody
Zvolte variantu
hmotnost: 250g Skladem (>5 ks) 44 Kč
   
 

Složení: LOUPANÁ SEMÍNKA SLUNEČNICE 50 % ± 1 %, POLEVA S JOGURTOVOU PŘÍCHUTÍ 49 % ± 5 % ˗ cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový, sójový (plně rafinovaný), řepkový], sušená syrovátka, sušený jogurt 2 % (mléko, jogurtová kultura), sušené odstředěné mléko, regulátor kyselosti: kyselina citronová, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová. PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Regulátor kyselosti a kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Země původu: ČR

Nutriční hodnoty (Ve 100g výrobku je průměrně obsaženo): energie: 2372/570 Kcal/kJ, tuky: 40g - z toho nas. mast. kyseliny: 8,1g, sacharidy: 37g - z toho cukry 27g, vláknina: 3,1g, bílkoviny: 14g, sůl: 0,3g

Pokud rádi mlsáte, slunečnice v barevné čokoládě je rozhodně dobrou volbou.

Slunečnice, tento krásný symbol léta se poprvé objevil před stovky let v Mexiku a až poté ve středověku v Evropě.

Víme, že slunečnicová semínka se používají i jako přísada do pečiva, či posyp na pečivo, dokonce i do zeleninových i ovocných salátů, kaší, můžeme si jimi obohatit různé ovocné a ořechové směsi. Fantazii se meze nekladou a to ani se slunečnicí v čokoládě. Jistě jimi samotnými můžeme zpestřit stůl při posezení spřáteli. A veselou a sladkou variantou pro tyto příležitosti jsou právě semínka obalená v křupavé krustě s příchutí jogurtu, které mají hodně v oblibě hlavně naše ratolesi.
Obsahují vitamín E, kyselinu listovou, kyselinu linolovou i vlákninu. Poklady slunečnicového semínka jsou vápník, hořčík, železo, selen, fosfor, lecitin a zinek. Skoro polovinu obsahu tvoří zdravé tuky - nenasycené mastné kyseliny.