Jalovec celý

2 hodnocení
 
  • 1 z 2
 
80 Kč
Kategorie Jednodruhové
Zvolte variantu
hmotnost: 200g Skladem (>5 ks) 80 Kč
   
 

Jalovec byl nalezen v několika staroegyptských hrobkách. Před tím, než ho řekové začali používat jako koření, považovali si ho pro jeho léčebné účinky. V Evropě se až do 16. století používal proti hadímu uštknutí a moru. Vyskytuje se po celé Evropě ve všech nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím.

Jalovcem se v naší kuchyni obohacuje zvěřina, rybí marinády, kysané zelí, guláše, pečená drůbež, skopové, svíčková, slané nálevy, je součástí různých kořenících směsí. S koriandrem je skvělou volbou k nakládání masa před uzením a v neposlední řadě k výrobě Ginu a Borovičky. Nejlepší je v kombinaci s česnekem a voňavými bylinkami.

Je bohatý na sacharidy, třísloviny a silice. Urychluje zpracování tekutin v ledvinách, působí proti
nadýmání a revmatismu, zlepšuje trávení a chuť k jídlu